Entrecotes hebben een klein vetrandje, en dat zorgt voor extra smaak . Het vlees is heerlijk, maar de smaak wordt snel minder doordat het vlees te lang wordt gebakken en/of omdat er te dunne plakken zijn gesneden, waardoor het vlees eerder droog wordt. Daarom het advies: koop liever 2 dikke entrecotes dan 4 dunne en bak ze vooral niet te lang.
Het bereiden van vlees door een sterk stralende warmte van ongeveer 300ºC, zonder gebruik van extra vet noemen we roosteren of grillen. Bij de barbecue en de grillplaat komt de warmte van onderaf, bij het roosteren onder de grill komt de warmte van boven.
De bereidingstijd moet u afstemmen op de grootte en het vetgehalte van het vlees. U moet ook weten van welk deel van het varken het is gesneden. Het malsere vlees van de bil vereist een kortere bereidingstijd dan het vlees van de schouders. Het beste advies over de juiste bereidingstijd vindt u natuurlijk bij uw Keursklager.
Proef stoofschotels altijd tussendoor. Te zout? Stoof een paar rauwe aardappels mee. Te dik? Verdun het met een beetje bouillon.
Voor alle duidelijkheid: stooflappen is een verzamelnaam voor ‘suddervlees’, zoals sukadelappen, magere runderlappen, doorregen lappen en ook riblappen. Het zijn de minder malse delen van het rund, en die komen het best tot hun recht met een ‘vochtige’ bereidingswijze waardoor het bindweefsel zacht wordt. Hierna enkele tips voor de beste methoden om te stoven:
Spareribs hebben wij voor u al helemaal kant-en-klaar gemarineerd of zelfs helemaal afgebraden. U hoeft het alleen even op te warmen en dan: smullen maar! Natuurlijk is het ook leuk om zelf spareribs te maken. Wij inspireren u graag met een Keurslager waardig recept!
Zo maakt u marinade voor lekkere spareribs:
Bereiding:
De marinade eerst verwarmen, vervolgens af laten koelen, toevoegen aan het vlees, en dan een dagje laten intrekken. Voor het opdienen is de finishing touch: 20 á 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Eet u smakelijk!
B
Voor carpaccio hoeft u niet meer naar een restaurant. Met onze kant en klaar gesneden haasbiefstuk kunt u het gemakkelijk zelf bereiden.
Ingrediënten:
Bereiding:
Een uur voordat u de carpaccio gaat maken haalt u de haasbiefstuk uit de diepvries. In het midden van een groot plat bord maakt u een bedje van gemengde sla. Sprenkel hierover een gedeelte van de carpaccio dressing. Leg nu de haasbiefstuk omgekeerd op de sla en haal vervolgens het plastic velletje weg. Afgarneren met de rest van de carpaccio dressing, wat parmezaanse kaas, kappertjes, geroosterde pijnboompitten en eventueel gebakken spekjes en klaar is uw overheerlijke carpaccio!
Carpaccio
80 gram per persoon
€ 4,25 met gratis dressing